Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Media Analist (180000O3)

Doortastende media analist gezocht, een nieuwsjunk met oog voor detail voor de Newsroom van gemeente Rotterdam!  

De functie
De gemeente Rotterdam zoekt een doortastende media-analist, een nieuwsjunk met oog voor detail.
Als media-analist versterk je de Newsroom van de afdeling Communicatie. Je analyseert het publieke debat in de (sociale) media en signaleert relevante trends en ontwikkelingen in de publieke opinie, media en de maatschappelijke en politieke omgeving van de organisatie. Dit doe je voor de politieke en ambtelijke top en beleidsafdelingen, op basis van je eigen media-analyses en andere beschikbare (externe) onderzoeksresultaten.  Ook denk je mee over de ontwikkeling van de Newsroom en heb je een rol in crisiscommunicatie.
 
Vraag en aanbod
We zoeken een collega met ervaring op het gebied van nieuws- en informatievoorziening, omgevingskennis, media-analyse en bij voorkeur ook met dataonderzoek. Je vermogen om buiten de kaders te denken stellen we zeer op prijs evenals je leergierigheid.
 
  • Je hebt aantoonbare affiniteit met politiek-bestuurlijke en beleidsmatige vraagstukken.
  • Je weet hoofd- en bijzaken goed te onderscheiden en je vat veel informatie kort en bondig samen.
  • Je bent analytisch sterk, je hebt een goede algemene ontwikkeling en je blijft onder tijdsdruk goed presteren.
  • Je hebt bij voorkeur up-to-date kennis van databanken en monitorings- en analysetools, zoals Coosto en LexisNexis.
  • Je bent resultaatgericht, flexibel (zeker in werktijden), pragmatisch en integer, en je weet een goede balans te vinden tussen snelheid en zorgvuldigheid.
  • Je drukt je mondeling en schriftelijk goed uit, en je presenteert de resultaten van je analyse op een heldere manier.
  • Je denkt actief mee over aard en inhoud van de producten en diensten van de Newsroom, en doet zo nodig voorstellen voor vernieuwing.
  • Je kunt goed zelfstandig werken, werkt goed samen met collega’s in het team, met andere afdelingen en hebt een proactieve houding.
  • Je beschikt over hbo werk- en denkniveau en je hebt 1 tot 3 jaar ervaring in het vakgebied.
 
We bieden - afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring – een salaris van maximaal € 3.805,- (schaal 9) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat om een functie van 1 jaar en daarna met een beetje geluk een vast contract.
 
Omschrijving afdeling
De afdeling Communicatie werkt in verschillende teams aan de communicatieopgaven van de gemeente. De Newsroom is onderdeel van team Concernmedia. Dit team beheert alle gemeentelijke media, van Rotterdam.nl tot het personeelsblad, en verzorgt de redactionele ondersteuning voor de verschillende organisatieonderdelen.

Beschrijving Cluster 
Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen  inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.

Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.  

Interesse?
Solliciteer online via de 'Solliciteer' button

Contactgegevens 
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen en je sollicitatie richten aan Ronald Leer, teamleider, tel 06-26020277. Vanaf 10 okt. kun je met inhoudelijke vragen terecht bij Debby Vermeulen, teamleider, tel. 06-13206889.

Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Lizzy Noordberg, recruiter, te bereiken via tel. 06-14121254.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

De eerste sollicitatiegesprekken plannen wij in de week van 29 oktober.
   
NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 15-10-2018
Standplaats Rotterdam
Opleidingsniveau HBO
Uren 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris een salaris van maximaal € 3.805,- (schaal 9) bruto per maand
Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Lizzy Noordberg
Telefoon 06-14121254

Vestigingsplaats

Solliciteer