Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Speechschrijver

Opleidingsniveau HBO
Aantal uren 36 uur
Vakgebied Communicatie
Salarisindicatie € 2795 - € 4225 p.m.
Verloopdatum 9 december 2018
Contractvorm Onbepaalde tijd

Jouw functie
Gaat jouw hart sneller kloppen van speeches en vloeien ze vlot uit je pen? Dan is Rotterdam op zoek naar jou. Rotterdam is een superdiverse stad met een 11-koppig college van burgemeester en wethouders. Mannen en vrouwen die dagelijks optreden in het openbaar en daar een verhaal houden dat is toegespitst op het publiek. Om een toespraak te schrijven die indruk maakt, werk je als speechschrijver nauw samen met de woordvoerder, politiek assistent en beleidsambtenaren en zet je de (persoonlijke) puntjes op de i met de wethouder zelf. Je werkplek is het monumentale stadhuis aan de Coolsingel. Samen met twee andere speechschrijvers ben je verantwoordelijk voor alle toespraken en soms ook voorwoorden en columns. Je bent onderdeel van het team Concernmedia.

Jouw profiel
Om als speechschrijver aan de slag te gaan, ben je thuis in het vak en volg je de trends en ontwikkelingen. Jouw belangrijkste tool is natuurlijk een vlotte, foutloze en creatieve pen in het Nederlands, en het liefst ook in het Engels. Daarnaast kruip je makkelijk in de huid van een wethouder. Schrik je niet van een politiek-bestuurlijke omgeving met wijze en eigenwijze bestuurders en ambtenaren, waarbij ‘de waan van de dag’ je regelmatig een spoedklus oplevert. Heb je affiniteit met de verschillende beleidsterreinen, begrijp je waar gevoeligheden en belangen liggen en houdt daar rekening mee. En last but not least: volg je wat er speelt in Rotterdam.

Daarnaast vragen we:
  • HBO of WO werk- en denkniveau
  • Minimaal 2 jaar ervaring als speechschrijver
  • Beschikbaar voor 36 uur

Ons aanbod
We zoeken een collega met aantoonbare relevante werkervaring in een soortgelijke omgeving. We bieden - afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring – een salaris van maximaal € 4.225,- (schaal 9/10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat om een functie van 1 jaar met uitzicht op een vast contract.

De afdeling
De afdeling Communicatie werkt aan de communicatieopgaven van de gemeente. Het team Concernmedia is onderdeel van deze afdeling. Het team beheert alle gemeentelijke media, van Rotterdam.nl tot het personeelsblad, en verzorgt de redactionele ondersteuning voor de verschillende organisatieonderdelen.

Onze organisatie

Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.
Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

Heb je interesse?
Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button. Wil je meer inhoudelijke informatie neem dan contact op met Debby Vermeulen, teamleider Concernmedia, via 06-13206889. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je bellen met Lizzy Noordberg, recruiter, te bereiken via tel. 06-14121254. Het maken van een opdracht is onderdeel van de procedure.

NB de eerste sollicitatiegesprekken vinden plaats op donderdag 13 en vrijdag 14 december. We streven er naar de procedure af te ronden voor 22 december.

NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Plaatsingsdatum 29-11-2018
Standplaats Rotterdam
Opleidingsniveau HBO
Uren 36
Niveau Professional
Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd met uitzicht op vast
Salaris € 2795 - € 4225
Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Lizzy Noordberg
Telefoon 06-14121254

Vestigingsplaats

Solliciteer