Gemeente Rotterdam

Communicatieadviseur Datagedreven Werken - Roterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 05-09-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Roterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 18 Salaris Afhankelijk van je leeftijd, op...
Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning
Communicatieadviseur datagedreven werken (18 uur, fsk 9)

Tijdelijke aanstelling van één jaar met de mogelijkheid van verlenging met nog een jaar. 18 uur per week, verdeeld over tenminste drie dagen.

De gemeente Rotterdam heeft in 2017 de Digitaliseringsagenda vastgesteld. Deze agenda beschrijft op hoofdlijnen wat we de komende jaren gaan doen om een datagedreven organisatie te worden. Begin 2018 is het driejarige programma Datagedreven werken gestart. Dit programma is bedoeld om alle voorwaarden te vervullen waardoor de gemeente Rotterdam zich op alle gebieden kan ontwikkelen tot een datagedreven organisatie.
Dat doen we met en voor de clusters van de gemeente.
Momenteel is een governance structuur om deze ambitie gemeentebreed waar te maken in voorbereiding.
Structureel onderdeel van het programma is het faciliteren van een community-structuur waarin iedereen over alle elementen van datagedreven werken kan meedenken. Daarnaast kan iedereen via deze structuur continue geïnformeerd zijn over de stand van zaken met datagedreven werken, gemeentebreed. Op dit moment wordt aan de infrastructuur voor deze community gewerkt.

Vraag en aanbod

Wij zoeken een zelfstandige en ondernemende collega die ons team komt versterken en die de community van datagedreven werken wil helpen oprichten en uitbouwen. Een echte pionier die de prachtige kansen van datagedreven werken ziet, maar ook weet dat de “geen woorden maar data” mentaliteit voor de volle 100 procent van toepassing is op deze uitdaging. Een doener. Die ook kan helpen met communicatievraagstukken in concrete projecten binnen het programma. Het motto is: één voor allen en allen voor één! Er hangt zoveel met elkaar samen dat geen enkel onderdeel van het programma zal slagen als de andere onderdelen niet ook op de rails worden gezet. Aan jou om deze zaken in samenhang naar buiten te brengen zodat ons doel om dit programma met en voor de gemeente Rotterdam te laten zijn, optimaal wordt ondersteund.

De communicatieadviseur die wij zoeken beschikt over een afgeronde HBO-communicatieopleiding en heeft tot twee tot vijf jaar werkervaring in het vakgebied. Je beheerst de Nederlandse taal goed en beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden. Je bent flexibel en hebt een goede algemene ontwikkeling. Je vermogen om buiten de kaders te denken wordt hier zeer op prijs gesteld evenals je leergierigheid.

Wij bieden een uitdagende en dynamische functie en werkomgeving waarin je jezelf geen moment zult vervelen

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 3.697, - (schaal 9) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Omschrijving afdeling en cluster

De afdeling Communicatie is onderdeel van het cluster Bestuur- en Concernondersteuning (BCO) van de gemeente Rotterdam. De afdeling Communicatie bestaat uit adviseurs en vakspecialisten die het dagelijks bestuur van de gemeente, de concerndirectie en collega’s adviseren over de aanpak en uitvoering van communicatie. Met als doel: een goed contact met de stad, de Rotterdammers en elkaar.
De gezamenlijke opgave van het team BCO is het werken van onze collega’s voor de Rotterdammer te ondersteunen en te vergemakkelijken. Dat doen we door goede (digitale) interactie en met (beeld)taal die aansluit bij de collega’s die het betreft. We ondersteunen de BCO-collega’s met advisering, training, coaching en uitvoering. Zo dragen wij bij aan communicatieve, alerte en enthousiaste BCO-collega’s die rekening houden met hun omgeving.

Contactgegevens

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen en je sollicitatie richten via de 'Solliciteer' button aan Jos Maessen, Programmamanager Datagedreven werken, tel. 06-51644068 of René van Duin, teamleider communicatie, tel. 06-10250602.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Lizzy Noordberg, recruiter, te bereiken via tel. 06-14121254. Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Lizzy Noordberg
Telefoon 06-14121254

Vestigingsplaats

Solliciteer