Gemeente Rotterdam

Communicatieadviseur - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 05-09-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 Salaris Afhankelijk van je leeftijd, op...
Communicatieadviseur
Voor 32 uur per week

Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning

De afdeling Communicatie is onderdeel van het cluster Bestuur- en Concernondersteuning (BCO) van de gemeente Rotterdam. De afdeling Communicatie bestaat uit adviseurs en vakspecialisten die het dagelijks bestuur van de gemeente, de concerndirectie en collega's adviseren over de aanpak en uitvoering van communicatie. Met als doel: een goed contact met de stad, de Rotterdammers en elkaar.
De gezamenlijke opgave van het team BCO is het werken van onze collega's voor de Rotterdammer te ondersteunen en te vergemakkelijken. Dat doen we door goede (digitale) interactie en met (beeld)taal die aansluit bij de collega's die het betreft. We ondersteunen de BCO-collega's met advisering, training, coaching en uitvoering. Zo dragen wij bij aan communicatieve, alerte en enthousiaste BCO-collega's die rekening houden met hun omgeving.

De functie
Team BCO van de afdeling Communicatie heeft door het vertrek van één van de adviseurs versterking nodig. Wij zoeken een zelfstandige, doortastende communicatieadviseur die vooral een communicatieve bijdrage levert aan de beoogde gedragsverandering van concernmedewerkers die samenhangt met digitalisering en de doorontwikkeling van concernhuisvesting. Je geeft gevraagd en ongevraagd communicatie-advies aan de beleidscollega's. Je levert een bijdrage aan concrete communicatiedoelen, ontwikkelt communicatiemiddelen voor concerncollega's en professionals. Je zoekt verbindingen en monitort de in- en externe media zodat je weet wat er in de organisatie en de stad speelt en welke ontwikkelingen van invloed zijn op de communicatieaanpak. Je zorgt voor beantwoording van persvragen in goede afstemming met de woordvoerder van de wethouder.

Vraag en aanbod
We zoeken een communicatie collega met minimaal 3 jaar werkervaring. Je beschikt over HBO werk- en denkniveau. Uiteraard zijn je mondelinge en schriftelijke vaardigheden uitstekend ontwikkeld. Je hebt aantoonbare ervaring met online communicatie. Je bent flexibel en hebt een goede algemene ontwikkeling. Je vermogen om buiten de kaders te denken wordt hier zeer op prijs gesteld evenals je leergierigheid. Ook is het belangrijk dat je een brede blik hebt, ervaring hebt met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving en gevoel hebt voor maatschappelijke verhoudingen.
Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 4.225,- (schaal 10) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Interesse?
Solliciteer dan via de 'Solliciteer' button.

Contactgegevens
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Rene van Duin, Teamleider, tel. 06-10550602.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact op nemen met Lizzy Noordberg, Recruiter, te bereiken via tel. 06-14121254.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen. De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 39.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een parttime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Lizzy Noordberg
Telefoon 06-14121254

Vestigingsplaats

Solliciteer