Gemeente Rotterdam

Records manager databeheer - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 23-04-2018 Functiecategorie ICT - Software ontwikkeling
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 40 Salaris maximaal € 4.859 (schaal 11) o....
Records manager databeheer

Met je datahart op de juiste plek adviseer je over oplossingen voor het beheer van informatie- en datasystemen.

Data, daar gaat jouw hart sneller van kloppen. Jij draagt als records manager databeheer bij aan het goede en professionele beheer van data in informatiesystemen bij de gemeente Rotterdam. Bij deze grote organisatie krijg jij de kans om grote thema’s als digitale dossiervorming, actieve openbaarheid en informatiebeheer nog belangrijker te maken. Zo werk jij mee aan de mooiste stad van Nederland en maak jij je sterk voor meer dan 620.000 Rotterdammers.

Bouwen aan de toekomst
Bij de gemeente Rotterdam zijn we druk met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van digitaal zaak- en dossierbeheer. Ook het beheer van data in allerlei informatiesystemen staat op de agenda. De structuur van een database vind jij de ultieme uitdaging om te analyseren. Jij bent samen met je collega’s verantwoordelijk voor het adviseren over en ondersteunen bij oplossingen voor het beheer van informatie/data in databases. Elke dag weer andere data en systemen waar jij in kunt duiken.

Je belangrijkste taken als records manager databeheer zijn het:
 • analyseren van data en databasestructuur met als doel belangrijke data te identificeren en te beheren.
 • in samenwerking met beheerders of leverancier opstellen en testen van een data-export uit databases.
 • Bijdrage leveren bij aanbestedingen van nieuwe informatiesystemen
 • oppakken van nieuwe projecten en andere taken op het gebied van informatiebeheer.

Bouwen doe je met elkaar
Samen met 14 professionals maak jij deel uit van het Expertisecentrum Informatiebeheer. Jouw toekomstige collega’s vormen een divers team dat met veel plezier voor een veilige en gezonde werkomgeving gaat. Ze zijn betrokken en staan altijd voor hun collega’s klaar.

De afdeling
De afdeling Informatiebeheer & Processen is onderdeel van de directie Innovatie, Informatie, Facilitair en Onderzoek. Informatiebeheer betreft het beheer van alle informatie die gecreëerd wordt tijdens het uitvoeren van bedrijfsactiviteiten en transacties. De informatie kan zich bevinden in een zaaksysteem, DMS, netwerkschijf, procesapplicatie, als registratie in een database, etc. Deze informatie wordt beheerd in alle levensfasen: vanaf creatie, tijdens en na behandeling tot en met vernietiging of overdracht aan het Stadsarchief. Het Expertisecentrum Informatiebeheer is één van de zes teams van de afdeling. Medewerkers ondersteunen en adviseren de collega’s van de primaire processen door een integrale benadering van informatiebeheer met kennis van de betreffende wet- en regelgeving.
Tot het takenpakket van de medewerkers van het Expertisecentrum Informatiebeheer behoren onder andere het voorbereiden van kaders en instrumenten voor duurzaam informatiebeheer, het inbrengen van kennis en ervaring bij digitaliseringtrajecten en het beheer van digitale informatie. Het Expertisecentrum bevordert bewustzijn met betrekking tot informatiebeheer (eigen verantwoordelijkheid) en beoogt een gedragsverandering bij medewerkers en ondersteunt het digitale werken.

Op ons kan je rekenen
Werken in Rotterdam met een topbaan in een topteam, dat is wat we je bieden. Daarnaast kun je rekenen op:
 • een salaris dat past bij wie je bent en wat je kunt. Hoeveel precies stemmen we graag met je af, maar in ieder geval maximaal € 4.859 (schaal 11) o.b.v. een 36-urige werkweek.
 • een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
 • een ABP-keuzepensioen.
 • reiskostenvergoeding, waarbij we reizen per openbaar vervoer stimuleren.
 • uitstekende verlofregelingen.
 • een aantrekkelijk opleidingsprogramma.
 • een individueel keuzebudget van 16,3%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? Of heb je liever een fiets? Het kan allemaal!

Kunnen we op jou rekenen?
Rotterdam is voor jou ‘the place to be’. Dit is ook te zien in jouw werk, want jij wil het beste resultaat neerzetten voor de gemeente. Onze complexe, dynamische en grote organisatie biedt jou alleen maar nieuwe uitdagingen. Interne ontwikkelingen vind jij heerlijk, want dat betekent dat jij weer nieuwe stappen kunt zetten in jouw carrière. Dit doe jij met jouw collega’s en jij kunt hen overtuigen als de beste. In jouw ideeën staan de klant en de organisatie centraal en jouw adviesvaardigheden komen bij de nieuwe ontwikkelingen op het gebied van data goed van pas.

Naar jouw nieuwe job breng je ook mee:
 • wo-werk- en -denkniveau.
 • minimaal 5 jaar ervaring als records manager of adviseur op het gebied van informatiebeheer/-management wanneer je een hbo-diploma hebt. Met een wo-diploma op zak, volstaat minimaal 3 jaar ervaring.
 • relevante diploma’s op het gebied van informatiebeheer en aanvullende automatiseringscursussen.
 • ervaring met complexe projecten en het beheer, de export en vernietiging van data in databases.
 • kennis van geautomatiseerde informatiesystemen ter ondersteuning van werkprocessen.

Make it happen
Word jij wel warm van het bovenstaande profiel en is werken bij én aan de mooiste stad van Nederland jouw droom? Reageren kan via de 'Solliciteer' button. Overtuig ons van jouw vaardigheden. Wie weet ga jij dan snel onze procedure in met twee gesprekken.

Ga jij liever niet over een nacht ijs en wil je alles weten over het Expertisecentrum Informatiebeheer? Op woensdag 25 april kun jij om 10.30 of 14.00 uur langskomen bij het Expertisecentrum Informatiebeheer aan de Wilhelminakade 179. Meld je uiterlijk maandag 23 april aan bij Bart Ballaux en vermeld daarbij welke sessie je wil komen. Vergeet je identiteitsbewijs niet, anders kun je niet zien hoe leuk het werken is bij ons.

Pas afgestudeerden en young professionals worden aangemoedigd om te solliciteren. Kandidaten die aan het volledige functieprofiel voldoen, genieten evenwel de voorkeur.

Antwoord op jouw vragen
Heb je inhoudelijke vragen? Bel met Bart Ballaux, Programmamanager Expertisecentrum Informatiebeheer via 06 57 99 94 33. Heb je vragen over de wervingsprocedure bel met de Recruiter voor deze functie, Martijn Roosen via telefoonnummer 06 27 14 85 36.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) ICT - Software ontwikkeling
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Rotterdam, Records manager databeheer, IT, ICT, informatiebeheer.

Contactgegevens

Contactpersoon Bart Ballaux
Telefoon 06 57 99 94 33

Vestigingsplaats

Solliciteer