Gemeente Rotterdam

Redacteur - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 24-04-2018 Functiecategorie Journalistiek / Redactie / Copy...
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 32 - 36 Salaris een salaris van maximaal € 3.80...
Redacteur

Ben jij de redacteur die de Rotterdamse taal beheerst, dol is op letters en afwisseling en daarom ons team wil komen versterken?

De functie

Schrijven zit je in het bloed. In piekfijn Nederlands maar niet te moeilijk, gewoon in duidelijke taal. In ‘Rotterdams’ zou je kunnen zeggen.

Van bewonersbrief tot een saaie beleidsnota die door jou tot leven komt. Van een nieuwsbericht voor Rotterdam.nl tot een facebookpost. Niets is je te gek, als er maar letters in voorkomen. Alhoewel … je snapt ook dat er vaak een verhaaltje bij een foto moet in plaats van andersom.

Graaf je je graag in in één specifiek onderwerp, dan moet je hier niet wezen. Het ene moment schrijf je over afvalcontainers terwijl je een uur later je pen breekt op een stuk over de renovatie van de Maastunnel.

Het lokale medialandschap ken je als je broekzak en je volgt deze nieuwsmakers op de voet. Je weet wat er speelt in Rotterdam, sterker: je weet wat er gaat spelen.

Vraag en aanbod

We zoeken een collega met een journalistieke opleiding (hbo-niveau) en minimaal 1 jaar relevante werkervaring. We bieden - afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring – een salaris van maximaal € 3.805,- (schaal 9) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek. Het gaat om een vaste functie, in eerste instantie vindt een aanstelling plaats voor een jaar met uitzicht op een vast contract.

Omschrijving afdeling
De communicatieprofessionals die werkzaam zijn bij het cluster BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. Zij zijn de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De afdeling Communicatie werkt aan de communicatieopgaven van de gemeente.
Het team Concernmedia is onderdeel van deze afdeling. Het team beheert alle gemeentelijke media, van Rotterdam.nl tot het personeelsblad, en verzorgt de redactionele ondersteuning voor de verschillende organisatieonderdelen.

Over de organisatie
Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt.
Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers?
Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen

Beschrijving Cluster
Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.
Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werk kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Contactgegevens
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen en je sollicitatie via de 'Solliciteer' button richten aan Debby Vermeulen, Teamleider Concernmedia, tel. 06-13206889.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Lizzy Noordberg, Recruiter, te bereiken via tel. 06-14121254.

NB de eerste gesprekken vinden plaats op 15, 16 en 17 mei.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.
Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.
Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.
De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Journalistiek / Redactie / Copywriting
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden Vacature, fulltime, Rotterdam, Redacteur, schrijver, communicatie.

Contactgegevens

Contactpersoon Lizzy Noordberg
Telefoon 06-14121254

Vestigingsplaats

Solliciteer