Gemeente Rotterdam

Senior Conserveren / Restaureren - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 06-03-2020 Functiecategorie Kunst en Cultuur
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau HBO / Bachelor Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 - 40 Salaris afhankelijk van onder andere jo...
Jouw functie

Als senior Conserveren & Restaureren weet jij als geen ander hoe belangrijk het is om de historische gegevens van de stad Rotterdam inzichtelijk te krijgen en te behouden voor de toekomst. Als senior Conserveren & Restaureren ben je werkzaam op veel terreinen. De collectievoorwerpen worden conform gemaakte afspraken, door jou beschreven, zodat de conditie kan worden vastgelegd en bewaakt. Je zorgt ervoor dat gerestaureerde en geconserveerde archieven en verzamelingen in goede staat bewaard en geraadpleegd kunnen worden Een andere taak is het deelnemen aan het proces bruiklenen zodat bruiklenen in goede en correct gedocumenteerde staat naar de bruikleennemer gaan. Hoe doe je deze werkzaamheden:
 • door schade-inventariserend onderzoek. Je maakt een inschatting van het daaruit voortvloeiend werk en je doet een voorstel voor conservering van de hele collectie
 • door het up-to-date houden van je kennis en het volgen van de ontwikkelingen binnen je vakgebied
 • je voert de restauratie of conservering uit volgens de meest wenselijke techniek. En vervolgens documenteer je de uitgevoerde werkzaamheden in een restauratie- of      conserveringsverslag
 • je bepaalt op grond van de materiele staat van een aangevraagd object of een bruikleen door kan gaan of niet.
 • bij tentoonstelling (in- en extern) toets je de condities, maakt bruiklenen klaar, je verzorgt en regelt het transport en je doet de eindcheck. En je werkt mee aan het voorbereiden, opbouwen, inrichten en afbreken van tentoonstellingen.
 • eventuele verlengingen van de bruiklenen weeg je af aan de staat van de informatiedrager en de schrijfstof en / of afbeeldingstechniek.
 • en je assisteert bij de begeleiding van stagiaires.

De competenties die hierbij horen zijn:
 • teamplayer en samenwerker
 • nauwkeurigheid
 • inventief en innovatief, je staat open voor en zoekt naar nieuwe technieken.

Jouw profiel

Ben jij een specialist op het gebied van conserveren en restaureren. Ben jij innovatief op dit terrein en heb je
 • HBO werk- en denkniveau, bachelor, aangevuld met een opleiding HBO conservering / restauratie, of minimaal 3 jaar ervaring in een vergelijkbare functie
 • Ervaring met het gebruik van collectiebeheersystemen

En verder ben je
 • nieuwsgierig, analytisch en pragmatisch
 • communicatief sterk, zowel in woord als in schrift
 • een samenwerker, hands-on en gericht op een goed resultaat.

Ons aanbod

Wij bieden je een heel interessante en specialistische functie binnen een team met bevlogen en hardwerkende collega’s, waar je terecht kunt met je vragen en kennis kunt delen. Je werkplek is op een unieke werkplek met heel veel historisch en modern beeld en geluidsmateriaal, zie de link voor meer informatie https://www.stadsarchief.rotterdam.nl/nl-homepage
En verder bieden wij je een salaris dat bij je past, bij wie je bent en wat je kunt. Afhankelijk van onder andere jouw ervaring tot maximaal € 3.520,-  (schaal 8) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.  En ook nog zeer interessante arbeidsvoorwaarden, zoals,

 • Een 36-urige werkweek met flexibele werktijden.
 • Een ABP-keuzepensioen.
 • Reiskostenvergoeding, waarbij we reizen per openbaar vervoer stimuleren.
 • Uitstekende verlofregelingen.
 • Een individueel keuzebudget van 17,05%. Aan jou de keuze wat je met dit budget doet. Vakantiegeld? Een keer per jaar laten uitbetalen? Extra verlofuren? 

Heb je interesse?

Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Annie de Roover, teamleider, tel. 0102675590.
Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Gonda Engel, recruiter, tel. 06-12649800.    

Waar ben jij van?
Ben jij van zorgen dat de collecties van het Stadsarchief Rotterdam voor iedereen geraadpleegd kunnen blijven worden? Solliciteer dan via de "Solliciteer" button .

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, zullen niet meer in de selectieprocedure worden meegenomen.

NB Herplaatsings- en reïntegratiekandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.   


Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.   

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.   

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Kunst en Cultuur
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Gonda Engel
Telefoon 06-12649800

Vestigingsplaats

Solliciteer