Gemeente Rotterdam

Strategisch Communicatieadviseur - Rotterdam

Alle vacatures Print Solliciteer
Nederlands

Vacature

Plaatsingsdatum 17-09-2018 Functiecategorie Communicatie / PR
Standplaats Rotterdam Niveau Professional
Opleidingsniveau WO / PhD Dienstverband Vast contract - Bepaalde tijd m...
Uren 36 Salaris € 5.384 obv 36 uur
Strategisch Communicatieadviseur
180000MZ


Functiegebied: Communicatie
Organisatie: Cluster Bestuurs- en Concernondersteuning
Aantal uren per week : 36
Werk- en denkniveau: WO

Publicatiedatum: 13 sep 2018

Strategisch Communicatieadviseur met politiek/bestuurlijke antenne, ruime advieservaring en hart voor de Rotterdammer!

De functie
We komen graag in contact met een stevige adviseur en gesprekspartner voor het management en de bestuurders. Iemand die ervaring en plezier heeft met het werken in een complexe politiek-bestuurlijke omgeving, in staat is daarin resultaten te boeken en effectief opereert bij tegenspel. Een uitstekende netwerker en samenwerker met uitgebreide kennis van (overheids)communicatie. Je herkent (vak)trends en maatschappelijke ontwikkelingen en vertaalt die naar een aanpak, adviezen en projecten maar ook in werkwijzen en methodieken voor de afdeling communicatie. Je hebt al een groot professioneel netwerk binnen de stad, andere gemeenten, vakgenoten, universiteiten en opleidingsinstituten. Je bent goed in het bedenken van creatieve oplossingen op inhoud en aanpak, (concern)breed denken en doen en de samenhang stimuleren tussen de verschillende onderwerpen of projecten. Als je kennis en ervaring hebt van de aanpak van organisatievraagstukken is dat zeker een pré.
Behalve dit alles adviseer je het MT Communicatie en werk je samen met de collega’s van de afdeling aan het verder verbeteren van de gemeentelijke communicatie, ieder vanuit zijn eigen expertise.

Vraag en aanbod

We zoeken een collega met uitstekende adviesvaardigheden en minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied (maatschappelijke) marketing & communicatie. Je hebt WO werk- en denkniveau. Je kunt verbinden, bent flexibel en in staat vanuit een probleemanalyse een gedegen strategisch advies op te stellen. Je bent omgevingsbewust, hebt uitstekende adviesvaardigheden en een goed ontwikkelde politiek/bestuurlijke antenne. Wat je ontwikkelt en bedenkt, kun je ook realiseren. Je weet op een creatieve, innovatieve manier en met behulp van strategische oriëntatie de juiste mensen met elkaar in contact te brengen. Het accent in deze functie ligt op advisering in een politiek/bestuurlijke omgeving.

Afhankelijk van je leeftijd, opleiding en ervaring bedraagt je salaris maximaal € 5.384,- (schaal 12) bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek.

Omschrijving afdeling
De afdeling Communicatie is onderdeel van het cluster Bestuur- en Concernondersteuning (BCO) van de gemeente Rotterdam. De afdeling Communicatie bestaat uit adviseurs en vakspecialisten die het dagelijks bestuur van de gemeente, de concerndirectie en collega’s adviseren over de aanpak en uitvoering van communicatie. Met als doel een goed contact met de stad, de Rotterdammers en elkaar.

Het team Communicatiemanagement versterkt met denk- en doe-kracht de collega’s, de concerndirectie en het college om goed contact met de stad aan te gaan. We zijn de motor achter sturing op inhoud, samenhang, resultaat en het maken van goede afspraken binnen de gemeentelijke communicatie. Wij signaleren, ontwikkelen en introduceren nieuwe methodes die de gemeentelijke communicatie verbeteren en lopen voor de troepen uit. Verder vervullen wij een adviesrol op complexe (communicatie)projecten, voor de concerndirectie en de gemeentesecretaris. Ook werken we nauw samen met de bestuursvoorlichters aan de communicatie van en voor het college B&W.

Over de organisatie

Rotterdam vernieuwt zich en dat blijft niet onopgemerkt. Ook internationaal is er volop lof voor de manier waarop de stad zich ontwikkelt. Juist hier is je werk interessant en van het grootste belang. Waarom? Omdat de veelgeprezen stad ook kampt met grootstedelijke problemen die het uiterste van haar medewerkers vraagt.
Kun jij dat aan? Denk je breder dan de Nieuwe Maas? En wil jij je sterk maken voor meer dan 620.000 Rotterdammers?
Welkom. In Rotterdam gebeurt alles wat je loopbaan nodig heeft.

Rotterdam.
Make it happen

Beschrijving Cluster
Jouw werkgebied voor deze vacature is het cluster Bestuurs- en Concernondersteuning (BCO). De BCO noemen we ook wel de spil van de gemeentelijke organisatie. De medewerkers van dit cluster zorgen ervoor dat het college van burgemeester en wethouders de stad kan besturen. Het is de schakel tussen de Rotterdammers, het stadsbestuur en de veertien gebieden. De BCO verzorgt ook de bedrijfsvoering voor alle clusters. De afdelingen inkoop, communicatie, ICT, facilitaire zaken, juridische zaken, HR, onderzoek en financiën zorgen ervoor dat de clusters zich volledig kunnen richten op hun eigen taken.
Bij de gemeente Rotterdam staat centraal dat je je als medewerker kunt ontwikkelen. Dat stimuleren we ook. Want hoe beter jij je werkt kunt doen, hoe beter het resultaat voor onze stad.

Contactgegevens
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Karin van Reeuwijk, teammanager Communicatiemanagement, tel. 06-51703361. Heb je vragen die betrekking hebben op de sollicitatieprocedure, dan kun je contact opnemen met Lizzy Noordberg, recruiter, te bereiken via tel. 06-14121254.
NB de eerste gespreksronde vindt plaats op 9, 10 en 11 oktober.

Solliciteren kan via de ''Solliciteer'' button.

NB Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat.

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.
Meer informatie
Deze vacature betreft een fulltime functie.

Functiecategorie(ën) Communicatie / PR
Branch(es) Overheid / Non-profit
Provincie(s) Zuid-Holland
Trefwoorden .

Contactgegevens

Contactpersoon Lizzy Noordberg
Telefoon 06-14121254

Vestigingsplaats

Solliciteer